Помилки при виборі кондиціонера: поради та рекомендації

Помилки при виборі кондиціонера
06 жовтня 2021

Проведи круглий рік в комфорті, забувши про спеку влітку і холод зимою. Для вирішення цього питання першочерговим завданням стане вибір кондиціонера для будинку. У нашому інтернет-магазині представлений великий асортимент кондиціонерів, спліт-систем за доступними цінами і функціональності. Перед покупкою потрібно заздалегідь підготуватися до всіх непередбачених помилок вибору побутової техніки.

Взаємодія з маловідомими компаніями

Далеко не завжди економія виправдовує себе, як і в цьому випадку. Звертаючись в такі компанії, можна заощадити не більше 15%. Відсутність належних знань, досвіду у співробітників впливає на тривалість служби спліт-системи. Проблеми з обслуговуванням і сервісними центрами стають основними при виникненні поломок в техніці. Адже значно зменшується термін служби з гарантійним періодом.

Один прилад і кілька кімнат

Оптимальним варіантом стане встановити один прилад на одне приміщення. Для обслуговування декількох кімнат важливий вибір кондиціонера для квартири з параметрами великої потужності. Тоді найбільш комфортним за умовами буде те місце, де він встановлений. Температура в сусідніх кімнатах стане ближче до основної, але менш придатною. А вже на далеких відстанях охолодження майже перестане відчуватися.

Спліт-система і вентиляція приміщень

Вуличний повітря в більшість внутрішніх блоків спліт - систем не потрапляє. В основному для роботи агрегату використовується повітря приміщення. Тоді він охолоджується, проходячи через внутрішній блок. Існує вибір моделей з функцією припливу повітря, але обсяг повітря не надто високий.

Неправильний вибір місця установк

Одним з головних критеріїв продуктивної роботи є вибір правильного місця установки. Краще буде, коли потік повітря рівномірно розподіляється по всьому приміщенню. Неприпустимо напрям потоку на ліжка, дивани, робочі місця і закриття внутрішнього блоку шторами. Фільтр потрібно періодично витягувати і чистити, тому розташування повинно бути зручним і з надійним стелею.

Нерозуміння в принципах роботи кондиціонера

Перед придбанням покупки краще ознайомитися з принципами роботи. Так прийде розуміння про необхідність в чищенні і обслуговуванні. При незнанні принципів прилад може навіть завдати шкоди людині. У ньому можуть розмножуватися бактерії, віруси і регулярне чищення фільтрів не доведе до такого стану. Рекомендується використовувати пристрої для підвищення вологості в кімнаті, адже в результаті роботи агрегату повітря стає сухим, при обігріві.

Не брати до уваги площа приміщення

Для рівномірного охолодження повітря приміщення враховуються площа приміщення, розташування вікон і прилади, які виділяють тепло. Тільки при взятті до уваги всіх цих фактором можлива стабільна робота кондиціонера і всіх його показників. Для великої площі необхідний агрегат, який розрахований на таку площу.

При можливості не вибирати побутовий кондиціонер

Вибір кондиціонера з інверторним компресором буде відмінним варіантом для придбання. Такий тип тихіше працює, споживає менше енергії на 30%, за рахунок сталості експлуатації компресора завжди підтримується температура на одному рівні. Адже стандартні кліматичні пристрої, які обслуговують приміщення на 20-23 м2, намотують 0,5 - 0,6 кВт / год.

Відмовитися від монтажу після завершення ремонту

Кондиціонери можна встановлювати навіть після ремонту. Виконання монтажу до завершення робіт по ремонту вважається не обов'язковою умовою. Якщо в зв'язку з обставинами не вийшло встановити спліт-систему, то це виконати можна і пізніше. І після просто замаскувавши магістралі пластиковими коробами.

Дуже багато особливостей, які потрібно виконувати для стабільної та тривалої роботи кондиціонерів. Неможливо врахувати всі нюанси, намагаючись встановити самостійно. Краще завжди звернутися за допомогою професіоналів iclimat.com.ua, які виконають свою роботу надійно і якісно.
 

Поділитись
Інші статті
Фільтри для кондиціонерів: що потрібно знати
02 грудня
Фільтри для кондиціонерів: що потрібно знати
Конденсат кондиціонера
01 грудня
Конденсат кондиціонера: що з ним можна зробити
Кондиціонери Gree
01 грудня
Кондиціонер Gree - фільтрація та очищення повітря
Mitsubishi Heavy Industries
30 листопада
Кондиціонер mitsubishi heavy industries - все, що потрібно знати про нього
Коментарі
Поділіться своєю думкою та задайте питання нашим експертам
img

Отримай 500 гривень

на першу покупку зараз!

Зареєструйся на нашому сайті та отримай промокод на першу покупку! 
Термін дії промокоду становить: 14 днів.